Kantarell och Champinjonfyllda Ravioli - Perfekt löparmat
Jag gillar Pasta som jag har beskrivet i ett tidigare inlägg, och jag tycker det är en utmärkt löparkost. Det finns så mycket man kan laga och hela Medelhavsköket känner jag bidrar till min löpning och framför allt till livet!
Jag vill inte bara bli en så bra löpare som möjligt utan även leva livet
Att göra egen pasta är inte så svårt. Det tar lite tid, men är inte vidare krångligt. Underlättar om man har en pastamaskin dock.
Ett recept på egna Ravioli fyllda med Kantareller, Champinjoner, Persilja och Grana Padano-ost.

Börja med att göra degen. Ta 6 dl mjöl (lagom för fyra portioner Spagetti/Tagiatelle eller cirka 12 stora Ravioli), använde mjölsorterna på bilden.

Sedan forma en cirkel med ett hål i mitten. Ta fyra ägg varav två bara med gulorna och placera i mitten. Släng in lite salt också. Ha lite vatten också i en skål bredvid och häll lite på mjölet/degen imellanåt när det behövs.
Blanda in lite möl efter mjöl in mot mitten och knåda och bearbeta degen rejält tills den blir följasam och slät.Trä lite plast runt den och låt den vara cirka 30 minuter.

Skär degen som ett bröd i tuna skivor och kör igenom pastamaskinen

Stekte upp lite Kantareller och hackade Champinjoner och en Vitlöksklyfta i Olivolja med lite Viltfond och salt och peppar.

Blanda ner hackad Persilja och lite Grana Padano-ost och blanda runt.

Lägg sedan fyllningen på pastaplattorna och lägg på ett pastalager. Skär ut bitar och tryck till med en gaffel längs med sidorna för att de skall hålla ihop när de kokas upp.
Låt de ligga och vila/torka cirka 1 timma. De är ganska stora, men gillar det och att de är lite rustika. Mjölen som användes bidrog till en lite rustik smak.

Sedan koka upp under cirka två/tre minuter i vatten, olja och havssalt.

På en liten tallrik på en bädd av Rucola och sedan lite Balsamico och några stänk med Tryffelolja på tillsammans med lite hackad Grana Padano-ost så var det klart.

Vivere och spring glatt alla därute /Patrik